• Maandag

  13:00 - 18:00

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 21:00

 • Zaterdag

  09:00 - 17:00

•Je haren lang laten groeien • het perfecte lange kapse
Lange haren

Je haren lang laten groeien

Droom jij ook al tijden van het perfecte lange kapsel?  Een hoofdbeweging maken en die perfecte lange lok over je schouder gooien?

Het laten groeien van je haar kan misschien voor sommige vrouwen nog wel een hele moeilijke opgave zijn! Hier in deze blog geven wij u een paar tips omtrent het laten groeien van uw haren.

Haren groeien gemiddeld 1 tot 1,5 centimeter per maand. Er zijn geen manieren om uw haar sneller te laten groeien, er zijn wel allerlei ‘wondermiddeltjes’ die dit zeggen te doen echter is hier nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Voor de mensen die snel lang haar willen zullen toch echt geduldig moeten zijn!

Er zijn veel oorzaken waardoor het haar misschien niet lang (genoeg) wordt. De grootste oorzaak is dat het haar teveel beschadigd en daardoor afbreekt. Schade aan het haar kan bij de volgende punten langskomen.

– Het haarzakje

– De aanzet

– De lente

– De punten

Het haarzakje is de plek onder de huid waar het haar wordt geboren, hier vindt de synthese van keratine plaats waardoor het haar ontstaat en massa krijgt. Als dit niet goed verloopt bestaat je haar als snel uit te weinig keratine waardoor het uiteindelijk sneller beschadigt en afbreekt. Dit kan een van de redenen zijn waarom het mogelijk niet lang wordt.

Het kan ook aan de aanzet van je haar liggen, nadat het haar gezond uit de huid groeit liggen er vele gevaren op de loer. Een droge en vette hoofdhuid kan er voor zorgen dat er schilfers ontstaan en die kunnen weer de haargroei belemmeren. Krabben als je jeuk hebt? De wrijving kan ervoor zorgen dat je haar beschadigt en laat afbreken.

Na 1-2 centimeter vanaf de aanzet is de kans op schade groot, de lengte wordt vaak beschadigd door kammen, borstelen, föhns, stijl en krultangen, Uv-straling, en nog veel meer. De schade die hierdoor wordt aangebracht leidt er al snel toe dat het haar afbreekt en daardoor niet groeit.

Ook de punten zijn een belangrijk onderwerp, gespleten haarpunten zorgen er ook voor dat het haar niet langer wordt. Gespleten haar is dunner en hierdoor breekt het sneller af. Gespleten punten kunnen helaas niet worden herstelt, het enige manier om hiervan af te komen is door ze eraf te knippen, zonde.

Hoe verzorg je je haar nou wel goed en krijg je wel die lange haren waar je zo naar verlangd.

Probeer de beschadiging van je haar zo veel mogelijk te beperken, hierdoor splijten je punten minder en breekt het minder snel af. Wij adviseren u in onze salon graag over de mogelijkheden, waar u nou op moet letten en over goede haarverzorgingsmiddelen.