• Maandag

  13:00 - 18:00

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 21:00

 • Zaterdag

  09:00 - 17:00

•HEEFT U LAST VAN HAARUITVAL? • weet meer over haaruitval
Haaruitval

Heeft u last van haaruitval?

Heeft u ook wel eens last van haaruitval? Dat is niet alleen erg vervelend, het kan ook schrikwekkend zijn! In deze blog gaan wij het met u hebben over haaruitval en wat u daar wellicht tegen kunt doen. Haaruitval is niet altijd slecht, haaruitval is ook heel normaal omdat er ook telkens weer nieuwe haren aangroeien. Gemiddeld verliest een vrouw tussen de 50 en 150 haren per dag. Dit verschilt per persoon en per periode, in de winter en tijdens stressvolle periodes kunt u al snel meer haren verliezen dan in de zomer of in periodes waarin u niet gestrest, dit zijn slechts twee redenen er zijn nog veel meer redenen waardoor u kunt leiden aan veel haaruitval.

Wat zijn de verschijnselen bij haaruitval? 

U kunt veel haaruitval hebben zonder kaal te worden zo kunt u na een zwangerschap veel haren verliezen zonder dat u echt kaal wordt. Bij de mannelijke vorm van haaruitval begint de kaalheid meestal rond de slapen en de kruin.

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben

Door ouderdom kunt u last hebben van haaruitval, deze vorm komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en dit kan ook een beetje in de familie zitten. Door veel stress die op je afkomt kun je als vervelende bijwerking ervaren dat er gedurende een periode meer haren uitvallen. Dit komt omdat er tijdens stressvolle periodes hormonen vrijkomen die van invloed zijn op je haargroeicyclus. Probeer dus zoveel mogelijk om stress te voorkomen.

Ook medicijnen kunnen een negatief effect hebben op uw haren, u medicijnen gebruikt staat dit vermeld in de bijsluiter, genoeg reden om de bijsluiter even te lezen dus.

Haaruitval in de herfst en winter

Het is normaal dat u in de herfst en winter meer last kan hebben van haaruitval, is het meer dan normaal en breken uw nagels ook sneller? Dan zou het kunnen dat u een tekort heeft aan vitamine B12.

Afwisselend voedingspatroon

Hoe ziet uw voedingspatroon eruit? Haarwortels hebben namelijk baat bij goede voedingstoffen als eiwitten, ijzer, vitamines en gezonde vetten. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, eet ook eens lekkere gezonde groentes, avocado, noten, bonen, zuivel en volkorenproducten.

Goede haarverzorging is het halve werk

Zorg goed voor uw haren, gebruik tijdens het wassen een goede shampoo en verwen je haar twee keer per week met een verzorgend masker. Gebruik een hitte beschermingsproduct als je je haar graag krult of steilt. Dit voorkomt haarbeschadiging en uiteindelijk ook het afbreken van het haar

Wat kunt u nu zelf doen bij haaruitval? Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat u uw haren goed verzorgt als u dit goed doet is het ook

belangrijk om uw haren te beschermen tegen de zon. Gezond en gevarieerd eten en voldoende vitamines binnen krijgen. En het is natuurlijk uiterst belangrijk dat u genoeg ontspant! Want van stress gaan uw haren eruit vallen en dat wilt u niet. Genoeg redenen om aankomend weekend eens wat leuks en ontspannens te gaan doen! Wilt u graag advies krijgen over de uitval van uw haren? Kom gerust langs in onze salon wij helpen u graag verder!