• Maandag

  13:00 - 18:00

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 18:00

 • Vrijdag

  09:00 - 21:00

 • Zaterdag

  09:00 - 17:00

•HAARVERZORGING IN DE WINTER • Winter Zeist • sinds 2010
Permanent

HAARVERZORGING IN DE WINTER

Haarverzorging, iedereen wilt er graag goed verzorgd bij lopen maar velen mensen vergeten hun haar! Dat is natuurlijk voor kappers zonde om te zien. In deze blog zullen wij u een paar tips en trucs geven hoe u uw haren beter kan verzorgen en wat nou goede haarproducten zijn!

Buiten is het lekker koud, windvlagen en kouden temperaturen vliegen door je haren. Zodra je thuis naar binnen stapt waar het lekker warm is ontvangen je haren erg veel droge lucht wat schade aan je haar toebrengt. De heerlijk warme verwarming gaat ervoor zorgen dat uw haar scrubben open gaan staan, je haar wordt dan kroes, statisch breekbaar en zal uiteindelijk uitdrogen. Dit is niet iets wat je de hele winter dag in en dag uit wilt mee maken!

Vanzelfsprekend hebben uw haren in deze periode wat extra verzorging nodig, vooral de puntjes van het haar. Doordat de puntjes in contact komen met andere stoffen drogen deze als eerste uit. U kunt om de gespleten haarpunten te sluiten en vorming ervan te voorkomen een sealer gebruiken. Om uw haren extra te voeden kunt u uw haar 1 keer in de week trakteren op een voedend haarmasker, dit zorgt ervoor dat het haar zijn glans terug krijgt en maakt het lekker zacht.

 

Vitamine b8 wordt ook wel biotine genoemd en zorgt voor de versterking van je huid, haar en nagels. als je last hebt van droog en breekbaar haar of zelfs haaruitval, dan kan het zijn dat je een biotine tekort hebt. u kunt dit tekort aanvullen met voeding war veel vitamine b8 inzit zoals noten, pinda’s melk, en eieren. ook zijn er haar verzorgingsproducten verkrijgbaar waar biotine inzit. door deze regelmatig te gebruiken kun je je haar dikker en sterker maken. vooral als je haar in de winter droger is kan dit een groot verschil maken.

EET UW HAREN GEZOND!

EET UW HAREN GEZOND!

Winter

Bescherm je haren met een muts!

Bescherm je haren met een muts!

Een muts beschermt je haar niet alleen tegen de kou maar voorkomt ook dat lang haar afbreekt doordat het tegen je jas schuurt. Het is dus wel het beste om uw haren in de muts te stoppen en niet de punten eruit laten hangen als dit mogelijk is.

Wat moet u wel doen en wat juist niet in de winter?

Do: de vochtbalans herstellen met een lekker maskertje.

Do: de haren voor het douchen kammen zodat dat niet meer nodig is na het douchen wanneer het haar nat is, nat haar is namelijk kwetsbaarder.

Do: het aantal wasbeurten beperken, dit is niet alleen goed voor het haar maar ook voor de hoofdhuid. Als je dit lastig vindt kan een droogshampoo hierbij helpen. Spuit deze op de aanzet van je haar waar het als eerst vet aanvoelt, hierdoor kun je de volgende wasbeurt net wat langer uitstellen.

Don’t: Warme douches, bijna iedereen houdt er wel van en ook bijna iedereen doet het maar voor uw huid en haar is dit een absolute no-go. Een koude/lauwe douche is beter en voorkomt bovendien dat je haar sneller vet wordt.

Don’t: ga nooit met nat haar de vrieskou in, als het vocht dat je haar heeft geabsorbeerd bevriest kan dit je haar beschadigen. Bevroren haren breken gemakkelijker.

Geef uw haren net dat beetje extra in de winter, want dat verdienen ze! Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Voor meer informatie over hoe u uw haren het beste kunt verzorgen tijdens deze koude winterdagen ben u van harte welkom in onze salon! Wij adviseren u graag!